2008. szeptember 8., hétfő

"She answers to God, not reporters,”

Miután az amcsi média nem értett egyet Wasilla város (amelynek polgármester volt Sarah Palin) egyik lakójának címben idézett kijelentésével, és egyre hangosabban méltatlankodott amiatt, hogy a McCain kampány eldugta előlük alelnökjelöltjét, aki kiválasztása óta egyetlen egy interjút sem adott az elnökválasztással foglalkozó újságíróknak, - a napi 80-100 kérelem ellenére - a republikánusok végre engedélyt adtak egy interjúra. Palin a héten az ABC World News Tonight című műsorában válaszol majd Charles Gibson kérdéseire.

Palint vasárnap még nem engedték a "hírmédia piranhái elé" - ahogy Rick Davis McCain kampánymenedzser jellemezte a FoxNews-nak nyilatkozva a héten szinte csak Palinnel foglakozó újságírókat -, miközben a reggeli politikai beszélgetős műsorokban Obama, Biden és McCain is megjelent. Biden ki is használta a lehetőséget, és az NBC 'Meet The Press' című műsorában közölte, hogy az "okos és kemény politikus" Palinnek végül le kell ülnie, és válaszolnia kell kérdésekre, és nem lehet zár alatt tartani.

Miközben mindeki Palin-interjúra vágyik, Oprah Winfrey bejelentette, hogy egyátalán nem akar interjút készíteni Palinnel . A napközbeni beszélgetős műsorok királynője, akinek óriási befolyása van a női szavazókra azért nem ülteti le híres kanapéjára Palint, mert már korábban nyíltan kiállt Obama mellett ("He is the One"), és ezért megfogadta, hogy egyik jelöltet sem hívja meg műsorába.


ui.
A netes újmédia választásra gyakorolt hatását vizsgáló elemzésekben valószínűleg elég vaskos fejezetben foglakoznak majd a Palin első hetével a nemzeti politikai webszintéren.(éshamár újmédia és választás, csak egy megjegyzés: az előző elnökválasztás alatt még nem létezett a YouTube)

Nincsenek megjegyzések: