2012. szeptember 20., csütörtök

Romney továbbra is védekező módban


„Ez a kampány az amerikaiak száz százalékról szól”. Most ezzel a szöveggel próbálja meg a 47 százalékos kijelentése után kavart vihart visszaszorítani Romney, aki a latino szavazókat próbált meggyőzni a Miamiban, ahol ezt egy válaszon belül négyszer is sikerült elmondani, nehogy valaki lemaradjon róla. Valamint bizonygatta, hogy mindenkinek segíteni akar, akik segítségre szorulnak. Még az apjának adott állami segélyeket is felvállalta, miután előkerült egy régi felvétel, amin Romney anyja közli, hogy George Romney is egyike volt azoknak, akik évekig szövetségi adományokból volt kénytelen fenntartani családjukat.



Miközben a 47 százalékos elszólás okozta károkat igyekezett csillapítani, gyakorlatilag semmi mással nem foglalkozott, mint a pénzgyűjtéssel. Ahelyett, hogy az ingaállamokban tartott volna gyűléseket és beszédeket, a „versenyen kívüli” Kaliforniában (tutira a demokratáké), Utahban (tutira a republikánusoké) és Texasban (tutira a republikánusoké) találkozott gazdag támogatókkal, hogy pénzt szerezzen a kampányhoz, ami - köszönhetően a választásfinanszírozási szabályoknak – kénytelen volt húszmillió dolláros kölcsönt felvenni. 

A kérdés már csak az, hogy ez számít-e. A Romney-támogatók nincsenek egyetértésben. 

Egyesek szerint már késő, és nem is annyira hatásos szemtől-szembe találkozni a választókkal, akiket sokkal jobban el lehet érni a televíziós reklámokkal, amihez pedig sok-sok (sőt, rengeteg) pénz kell, aminek gyűjtésében Romney elismerten nagyon jó. Mások attól tartanak, hogy az ingaállamokat már hónapok óta bombázó hirdetésekben belefáradnak a választók, és azok teljesen hatástalanok maradnak, és végül semmire sem mennek a sok pénzzel. És szükség van arra, hogy az emberek lássák a jelöltek, és meghallgassák ötleteit, ne csak a főleg negatív reklámokat kapják az arcukban. A baj ezzel csak az, hogy Romney nem az a fajta politikus, aki képes egy jó beszéddel feltüzelni az embereket. 

Nincsenek megjegyzések: