2008. október 12., vasárnap

(Updated)AdWars: Obama válaszai a karaktertámadásokra

A demokraták a gazdasági helyzetet használják fel az Obama elleni karaktertámadásokra adott válaszhirdetéseikben is: McCain azért támad negatív hirdetésekkel, mert tudja, hogy csak azzal nyerhet, ha rágalmaikkal sikerül befeketíteniük (hehe, vagy annyira nem is hehe?) Obamát.




A DNC egy webhirdetésben válaszol, a 2000-es elnökválasztás alatt tiszta, negatív támadásoktól mentes kampányt igérő McCain-beszédet felhasználva




Joe Biden is beszállt, megnyugtatva mindenkit aki izgulna mégis milyen emberek fogják Obamát tanácsokkal ellátni elnöksége alatt, hogy éppen egy olyan embert néz.

Valamint egy megnyugtatóan sok fehér embert tartalmazó mini-bio hirdetéssel válaszoltak McCain "ki az igazi Obama?" kérdésére




A pénzben dúskáló Obama-kampány közben félórányi főműsoridőt vásárolt oktbóer 29-re az NBC-nél és a CBS-nél, egyenként majdnem egymillió dollárt fizetve - és még tárgyalnak a Foxal és az ABC-vel is.

UPDATE:
Az Obama-kampánynak augusztus 31-én 77 millió dollárja volt a bankban, és valószínűleg még legalább százmillió dollárt fog összegyűjteni a választásig. Obama 1976 óta az első elnökjelölt, aki visszautasította, hogy a 84,1 millió dollára korlátozott szövetségi pénzből fizesse kampányát, remélve, hogy annál többet tud majd összegyűjteni támogatóitól. McCain a szövetségi pénzből játszik, és ezért nem költhet többet annál.

Obama pénzügyi fölénye meg is látszik a tvhirdetésekben: szeptember 28 és október 4 között a McCain-kampány és az RNC együtt 11,8 millió dollárt költött tvreklámokra az Obama-kampány pedig 17,5 millió dollárt, annak nagy részét 15 kulcsállamban sugárzott hirdetésekre fordítva. Míg szeptember első hetében McCainnék ugyanannyit, vagy többet költöttek a swingstate piacon mint Obamáék, szept28-okt4 között már csak Iowa és Minnesota államokban volt ez a helyzet, miközben Obama Floridában és Virginiában 3x, New Hampshire-ben 2x, Észak-Karolinában 8x(!) több pénzt költött el tvkampányaira, republikánusnak tekintett államokban is harcra, és ezzel véges erőforrásainak szétdarabolására kényszerítva ellenfelét.

Nincsenek megjegyzések: