2012. október 24., szerda

Napi nonszensz: erőszak, terhesség, és isteni akarat


A női szavazatokért küzdő Romneyék gyanítom nem nagyon örültek, amikor meghallották mit mondott egy keddi vita végén az Indiana állam szenátusi helyérért küzdő teadélutános republikánus jelölt, Richard Mourdock. A politikusnak abortuszos kérdésben sikerült erőteljesen beletenyerelnie, egy szerencsétlen kijelentéssel. Arra, hogy miért nem támogatja a terhesség-megszakítást még nemi erőszak esetén sem kijelentette: az élet Isten ajándéka, és amikor az élet nemi erőszakkal kezdődik, azt Isten akarta.



A demokraták azonnal rá is cuppantak a nagy vihart kavart kijelentésre, persze arra kihegyezve, mintha Mourdock azt mondta volna: ha egy nőt megerőszakolnak, azt Isten akarta. Valamint igyekeznek Romneyhoz kötni a politikust, amihez jó muníciót ad, hogy Romney nemrég készített egy reklámfilmet, amiben támogatásáról biztosította Mourdockot.



A republikánusok közben igyekeznek elejét venni akijelentés okozta károknak. Romneyék gyorsan elítélték (majd közölték, még mindigtámogatják a szenátusi versenyben), az Indiana kormányzói posztjáért küzdő republikánus jelölt bocsánatkérésre szólította fel (amit Mourdock úgy, ahogy meg is tett), miközben a republikánusok azzal vádolják a demokratákat, hogy kifacsarták a politikus szavait.

Az abortusz téma újbóli felbukkanása miatt Romneyék valszeg nem lejtenek örömtáncokat, túl kényes téma ez most a republikánusoknak, akiknek igencsak kapaszkodniuk kell a nők szavazatai után. Egy szenátor, Todd Akin már áldozatául esett, miután kijelentette, hogy „rendes erőszaknál” (legitimate rape) a női szervezet védekezési mechanizmusa megakadályozza a teherbeesést(…).

Nincsenek megjegyzések: