2008. augusztus 24., vasárnap

"I'm not the guy, see ya" - Joe Biden

Az újsagirok a héten blackbarryjukbe kapaszkodva várták, hogy Obama elküldje végre sms-ét és kiderüljön, hogy megnyerték-e a demokrata alelnök személyére tett fogadást. A nagy meglepetés végül az volt, hogy egyátalán nem volt meglepetés, és a leginkabb esélyesnek tartott Joe Biden szenátor lett az a szerencsés, aki vegigkuzdheti a november negyedikéig hátralévő időt, annak ellenére, hogy a héten még a címben idézett mondatot mondta a háza előtt rá várakozó újságíróknak
Nem véletlen, hogy Biden háza előtt megjelentek az újságírók: a média megmondóemberei általában őt tartották a legesélyesebbnek az Obama végső listáján szereplő három név közül ( a másik kettő: Evan Bayh szenátor - Indiana és Tim Kaine, Virginia kormányzója volt, de Ralph Nader közlése után még HRC is felmerült mint lehetőség). Biden ugyanis jól ellensúlyozza Obama tapasztalatlanságát a külplitikában, és nemezetbiztonsági kérdésekben, és az Obamát kétkedve figyelő öregek is szeretik. Azonban a hatodik etapját a szenátusban töltő Biden - aki a negyedik leghosszabb ideje a szenátusban lévő demokrata - aláássa Obama a politikai változásra alapuló üzenetét, és híres arról, hogy könnyen elszólja magát. A média - és a McCain kampány mindenesetre ugrásra készen várja majd a legújabb verbális gránátot Bidentől.
És számítsatok arra is, hogy a republikánusok ki fogják használni Biden '88-as elnökválasztási kampányához készített reklámfilmet, amely így kezdődik:

"The White House isn't the place to learn how to deal with international crisis, the balance of power, war and peace, and the economic future of the next generation. A President has got to know the territory, but that's not enough."

Nincsenek megjegyzések: