2008. augusztus 24., vasárnap

A következő hét: Történelmet írnak a történelem legtörténelmibb jelentőségű történelmi demokrata konvencióján

A történelem szó elválaszthatatlan lesz a jövőhét hétfőn Denverben kezdődő négynapos demokrata konvenciótól. Mintha maga az a tény, hogy először választanak elnökjelöltnek egy feketét nem lenne elég történelmi, a demokraták igyekeznek minél több szempontból a 'leglegebb' konvenciókent eladni a "valaha rendezett legnagyobb nyitobulival" felvezett, High Defenition, "most technologically-savvy"; "most diverse" gyűlésüket, ami természetesen (mint szinte minden valamire való esemény mostanában) a "greenest ever" lesz - ezer ingyen biciklit kináló citybike programmal, carboncalculatorral, újrahasznosítással és a kihagyhatatlan Al Gore-al.

Az augusztus 25-én kezdődő konvenció első három napját a húszezer férőhelyes PepsiCenter-ben tartják, de csütörtökön (a nap témája: Change You Can Believe In) az Obama kampány kérésére a hokistadionból átvonulnak az INVESCO Field focistadionba, hogy ne csupán szánalamas húszezer ember előtt, hanem egy 75ezres stadionban tarthassa meg a elnökjelöltésget elfogadó beszédét. (Ki más is beszélhetne még a stadionban, mint Al Gore).

A demokratáknak bérelt helyük lesz a jövőhéten a médiában (15 ezer újságíró lesz Denverben), amit John McCain hétfőn a TonighShow-ban tett látogatással, majd pénteken alelnökjelöltjének bejelentésével foglal keretbe, elintezve, hogy a hétvégén már neki is jusson valami hely a cimlapokon. Közben a republikánusok ellentüntetésekkel készülnek Denverben, és riadókészültségben várják a kihasználható demokrata hibákat, megcsúszásokat, Joe Bident mindenhova mikrofonokkal kiserve.

Az érdekesebb szónokok: Hétfőn (téma: One Nation) Michelle Obama főszónokol, aki mellett egy rakás illinois-i és Nancy Pelosi beszel (es lesz tribute to Senator Edward M. Kennedy - amikor ezt olvastam hirtelen megijedtem: elkerulte volna a figyelmemet h meghalt?, de nem, még él, de nemsokára eltávozik, így miert is ne dobnanak neki egy megemlékezést). HRC kedden (Renewing America’s Promise) lesz főszónok, Bill Clinton pedig masnap (Securing America’s Future) beszel, bar a főszónoki tiszt nem neki, hanem a Joe Bidennek jutott, és aznap szövegelnek majd a párt többi nagyágyúi is.

Nincsenek megjegyzések: