2012. szeptember 26., szerda

Ad Wars, Ohio edition

A hetet ohiói turnézással kezdő Romneyékat ez az Obama hirdetés fogadta az államban. Ebben a 47 százalékos kijelentésre helyezik a hangsúlyt, valamint Romney adófizetési szokásaira (illetve arra, hogy nem fizet eleget).

"No Taxes"
   

Romneyék az előző héten kettő, csak ohiói televíziókban játszott hirdetést kezdtek el járatni az állam keleti és délkeleti részén, ahol jelentős a szénipar. A célközönség pedig a szénből élő munkásréteg, akik megélhetésüket féltik. Legfőbb üzenetük: a Fehér Ház háborút folytat a szén ellen, és mindenféle környezetvédelmi indokokkal veszik el a szénbányászok munkalehetőségeit.  Kis érdekesség: mindkét spotban szerepel egy kampánygyűlésen Beallsville-ben, ahol jó sok bányász jelent meg, szépen mutató védősisakokban (hogy jól lehessen látni: bányászok). Mint kiderült, nem maguktól mentek ki. Bányájuk tulaja, aki Romneyt támogatja, kiparancsolta őket a gyűlésre, majd a kieső munkát levonta a bérükből.

„War On Coal”

"Way of Life"
   


Obamáék egy félperces reklámmal válaszoltak (szó szerint) a két Romney hirdetésre. A spot szintén Ohio szénbányász vidékén jelenik meg a tévékben. Abban egy régi, 2003-as felvételt bányásztak (hehe) elő, amelyben Romney tőle (számomra) szokatlan dühvel támadja az szénerőművek pusztító hatását, közölve: „nem teremtek olyan állásokat, amelyek embereket ölnek”. A cím ("Nem közülünk való") pedig jól rájátszik Obamáék legfőbb támadására, hogy Romney nem érti meg az átlagembereket.

"Not One of US"

Nincsenek megjegyzések: