2012. szeptember 25., kedd

Napi (Romney) nonszensz (Updated)

(Update: mint kiderült, Romney csak viccelt, csak ez a Los Angeles Times írásából nem derült ki. Mondjuk az elég szomorú, hogy sokan elképzelhetőnek tartották, hogy tényleg komolyan beszélt)

Szegény Romneyn már megint röhögnek. De. Megnyugtathatja a gondolat, hogy ez kis semmisség. De. Szégyenkezhet amiatt, hogy őrületesen nagy marhaságot sikerült kiejtenie a száján. Azon értetlenkedett ugyanis, hogy repülőgépeken nem lehet kinyitni az ablakot repülés közben, és ezt még veszélyesnek is találta a kabint füsttel beborító tűz esetén.

Történt, hogy Ann Romney gépe kényszerleszállást hajtott végre még pénteken Coloradóban, miután egy elektromos hiba miatt füst terítette be a kabint. Romney szombaton beszélt erről egy Los Angelesben tartott pénzgyűjtőn az LATimesnak. Elmondta mennyire örül, hogy nem lett semmi baj, és elmondta mennyire aggódott érte. Aztán elmondta, milyen rossz is volt feleségének a füsttel teli kabinban ülni, fulladozva a szemét csípő füstben. Majd jött a gyöngyszem. Miután közölte, hogy "egy égő gépen nincsen hova menekülni" (Nahát!) megemlítette, hogy kívülről sem jutank oxigénhez az utasok, "mert az ablakokat nem lehet kinyitni", hozzátéve, nem érti miért nem, ez egy "real problem".

Természetesen a szemét kukacoskodó bloggerek a Gawkernél, Wonkettenél és a Daily Kosnál gyorsan Romney segítségére siettek, és elmagyarázták azt, amit az ember úgy gondolná egy komoly felnőtt embernek nem kell. Egyrészről oxigént adni a egy repülőgépen kitört tűzhöz nem nagyon jó ötlet, legalábbis addig, amíg az a gáz kell az égéshez. Másodszor, repülési magasságban olyan sok oxigén bizony nincsen a gépen kívül. És végül ottan van a nyomáskülönbség problémája, aminek hatását mindenki ismerhet, aki látott már repülőgépeken játszódó akciófilmeket. Romney valszeg nem néz ilyeneket:


Nincsenek megjegyzések: