2008. augusztus 26., kedd

Michelle Obama beszéd

A politikjunkieknak, akik élvezettel néznek végig egy politikai beszedet, íme Michelle Obama felszólalása a demokrata konvención.



A többi (normális) embernek, pedig egy rövid és sebtében összedobott összefoglaló:

Az első (tényleg) fekete (mert ugye - és ezt még egy párszor le fogom irni: Obama kevert-vérű) fisrt-lady posztjára vágyó Obamané beszéde leginkább egy választói csoportnak szólt: a kékgalléros, inkább HRC-t (valamint McCain-t) kedvelő, és fehér rétegnek. A cél biztosítani őket arról, hogy Obama nem elitista, és ugyanazokat az értékeket vallja, mint ők.

A család fontosságát előtérbe helyező felvezetés után Obamané saját gyökereiről beszélt - Chicago SouthSide, munkáscsalád, szklerózis multiplexben szenvedő kékgalléros apával, otthon lévő anyával, és a mindig segítő, és az őt bemutató bátyóval. Az átkötés az Obamával való megismerkedédre: Barack családja is olyan mint az ővé, és ugyanazokat az értékeket képviselik: dolgozz keményen, ne legyél szószegő, tedd, amint mondasz (megj: politikusként ez elég nehéznek tűnik), valamint tiszteld a másikat még akkor is ha nem értesz vele egyett.

A beszéd kiemelten foglakozott Obama közösségi munkájával Chicago szegény részén, hogy a választóknak egyértelmű legyen: a furi nevű srác törődik az emberekkel.

Az egész konvenció legfontosabb üzentét - a demokraták egységesek - sem felejette ki Obamané, és megemlített Hillary "18 million cracks in the glass ceiling" Clintont is, akinek támogatói közül sokan inkább McCain-re szavaznának, mint Obamára, és nehezen fogadják el, hogy nem HRC mondja majd csütörtökön a elnökjelöltséget elfogadó beszédet.

1 megjegyzés:

flower írta...

Hillary beszédét is!!! Nincs kedvem megkeresni :)))